Historie


Het Zonnehuis Beekbergen bestaat al sinds 1929 als verpleeghuis. Het is één van de eerste verpleeghuizen in ons land, opgericht door Jo Visser, grondlegster van de vereniging Het Zonnehuis.

Al in 1938 werd het Zonnehuis Beekbergen te klein en werd er een vleugel aangebouwd. Hierdoor konden er vanaf dat moment 120 cliënten tegelijk verzorgd worden. Één van onderstaande filmpjes gaat over de aanbouw van deze vleugel.

In de oorlog werd het Zonnehuis een noodziekenhuis en een toevluchtsoord voor vele militairen.

In de jaren 70 voldeed het oude gebouw niet meer en is er in 2 jaar tijd een nieuw Zonnehuis gebouwd. Midden jaren tachtig werd de dagbehandeling geopend voor mensen die thuis woonden en overdag begeleiding en behandeling nodig hadden.

In de jaren negentig werd de eerste afdeling voor mensen met een vorm van dementie geopend op de begane grond. Bij de laatste renovatie kwam er nog een afdeling bij en is er een mooie sfeervolle wand geplaatst. In 2000 is de Spreng op het voorterrein gebouwd, een centrum voor palliatieve zorg.

We zijn blij met de historische beelden die met inzet van een medewerker nu gedigitaliseerd zijn. Hierdoor kunnen we deze nu beschikbaar stellen voor iedereen. Prachtig om te zien hoe er met liefde en aandacht voor de bewoners is gezorgd.

Bouw van de nieuwe vleugel

De deuren staan open

Interne Zonnehuis film

Promotiefilm 'Waar zieken wonen'

Eerste steenlegging aanbouw vleugel