Gift ’t Veertje


De Stichting Vrienden van het Zonnehuis heeft vorig jaar een schenking van € 350.000,00 gekregen. Dit geld wordt beheerd door deze stichting en is bedoeld voor meer activiteiten voor alle cliënten van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Er is besloten dat deze gelden verdeeld worden over tien jaar. Dit betekent dat er ieder jaar € 35.000 beschikbaar is voor activiteiten waarbij de cliënten geen bijdrage hoeven te betalen.

Dit houdt in dat het UIT-bureau de activiteiten voor de cliënten toegankelijker kan maken. Zo is de Valentijn-verwendag afgelopen 14 februari gefinancierd met een gedeelte van dit bedrag. Veel cliënten hebben deze dag persoonlijke aandacht ontvangen met behulp van vele vrijwilligers en deze financiële middelen.

In mei en juni 2019 wordt de deelname aan de rolstoel-meerdaagse voor alle cliënten gratis. Vorig jaar betaalden cliënten € 4,- per avond om deel te kunnen nemen en door deze bijdrage hoeft dit dus niet in 2019. We verwachten dat er hierdoor nog meer cliënten kunnen en willen deelnemen aan dit geweldige evenement.

Tijdens het zomerprogramma komt er op afspraak een frietwagen bij iedere locatie van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. Tijdens een leuke activiteit krijgen cliënten friet met snack aangeboden. Daarnaast is het de bedoeling dat er bij iedere locatie tijdens het zomerprogramma extra muziekactiviteiten aangeboden worden.

Ook is er besloten dat afdelingen en cliënten niet langer hoeven te betalen voor het lenen van spelmateriaal bij de spel-o-theek. Hiermee vergroten we de mogelijkheid om meer en ander spelmateriaal op afdelingen te lenen waardoor cliënten meer keuze krijgen.

Door de verkoop van tweedehandsartikelen is het mogelijk om het huidige aanbod van spelletjes aan te vullen. Wist u dat er niet alleen spel maar ook veel decoratie materiaal te verkrijgen is? Kom gerust eens kijken op locatie Casa Bonita iedere werkdag van 9.00-13.00 uur. Materialen zijn te reserveren via mail en worden met behulp van intern transport verstuurd naar locatie en afdelingen.

Bovengenoemd zijn de bestedingen voor 2019, in november worden de aanvragen voor 2020 besproken met het bestuur van de stichting Vrienden van het Zonnehuis.

Natuurlijk zijn we erg dankbaar voor deze gelden. Tijdens de activiteiten die mogelijk gemaakt zijn door of met ondersteuning van deze gelden zal het ’t Veertje zichtbaar zijn zodat u deze ook kunt herkennen.